вторник, 17 октомври 2017 г.

Качамак с пръжки и сирене


Едно ястие , което е изключително вкусно и подходящо за студените есенни вечери.Необходими продукти :
200 гр.  царевично брашно
200 мл. вода
масло , олио
пръжки , бекон сирене ( не слагам грамаж , защото това е индивидуално за всеки )

В малка тенджера купувам водата с добавеното в нея масло и малко олио . Когато заври , намаляме котлона на минимум , добавям царевичното брашно и бъркам енергично с телена
бъркалка до сгъстяване . В тиган запържваме пръжките ( бекон , салам , месо , кой каквото иска ) и добавяме към качамак .  В мазнината добавям малко червен пипер за да се овкуси и заливам . Сервирам в купичка с предварително натрошено отгоре сирене .
Слагаме по едно червено вино и консумираме с кеф .

Няма коментари:

Публикуване на коментар