неделя, 8 октомври 2017 г.

ЯБЪЛКОВИ РОЗИЧКИ С КАНЕЛА И ОРЕХИ



       След дъжда винаги изгрява слънце , закономерност която кара хората да чакат с нетърпение последните октомврийски лъчи с надеждата да бъдат погалени от топлите ласки със спомен за отминало лято и дъх на море. Да но след лятото идва есента , цветна по своему , хладно красива и богата . Дърветата са натежали от плод , градините са претъпкани със зеленчуци и земята е натежала от плодородие . Сега е времето на хубавите сочни ябълки , изпълвайки устата с нежен и ароматен сок . Ето и една лесна и бърза рецепта за ефектен ябълков сладкиш с канела , мед и орехи.

ЯБЪЛКОВИ РОЗИЧКИ С КАНЕЛА И ОРЕХИ

2 средно големи ябълки
1 малка опаковка бутер тесто
2-3 с.л.захар
1/2 лимон
1 яйце за намазване
канела , орехи и мед
масло за намазване
Нарязваме почистените ябълки (за по голям ефект съм избрал червени) на максимално тънко . Поставяме ги в купа и ги заливаме със сока на 1/2 лимон . Доливаме  с вода докато се покрият и ги поставяме в микровълновата печка за 3 мин за да омекнат.
Нарязваме на ленти бутер тестото и намазваме с разбитото яйце . Ръсим лентите обилно със захар и канела и редим поомекналите и подсушени ябълкови полумесеци върху тестото . Завиваме на руло и поставяме във формичка за мъфини  предварително намазана с масло.
Поръсваме с орехи и мед . Печем до готовност в предварително загрята на 180 градуса фурна .
Изчакваме да изстинат изваждаме от формата и украсяваме по желание.
Да ви е сладко . Апетитна канелена есенна неделя.





Няма коментари:

Публикуване на коментар