четвъртък, 9 ноември 2017 г.
Лазаня "Болонезе"
За соса "БОЛОНЕЗЕ"
0.500 кг кайма
лук
3 с.л пармезан
1 ч.ч. доматено пюре разредено 2/1 с вода
1 ч.ч червено вино
2 с.л. захар
1 ч.л. сол
босилек
Каймата се запържва със ситно нарязания лук до трохи .Добавя се червеното вино и подправките и се оставя да къкри 10 Мин на слаб огън.Сваля се от огъня и се добавя пармезан .
Сос " БЕШАМЕЛ"
В дълбок тиган се разтопява 30 гр. масло и в него се запържват 2 с.л. брашно.На тънка струя се добавя прясно мляко около 0.500 л. гъстотата на палачинково тесто .
В тавичка се редят кора за баница максимално дебела (ползвам одрински кори ) или кори за лазаня , сос "БЕШАМЕЛ" и сос "Болонезе".Отгоре пак кора и така да стане на два дебели реда .Най отгоре се залива със соса БЕШАМЕЛ и се наръсва обилно с кашкавал .Пече се на силно загрята фурна 180° за 20 -25 минути .
ПРИЯТЕН АПЕТИТ.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар