100гр. пилешко филе нарязано на медальони
царевично брашно
1 кафена лъжичка обикновено нишесте
50 гр. масло
1/2 чаша вино
50 гр. сирене
50 гр. кашкавал
1 средно голяма ябълка
В кипяща вода , добавяме 25 гр. масло и царевичното брашно . Разбъркваме до получаване на гъст качамак . Прибавяме сирене и кашкавал и оставяме да изстива . В касерола кипваме виното и добавяме 1 лъжица мед. 1 к.л.масло и 1 к.л. обикновено нишесте . Запалваме изпаряващия се алкохол и оставяме да къкри до редуциране на 2/3 . Филето печем на грил тиган . Гриловаме на тънко нарязаната ябълка.
Подреждаме в чинията като редуваме фиенцата с ябълката . Отгоре заливаме с винената редукция .
Приятен апетит .
Няма коментари:
Публикуване на коментар