1 редица агнешки ребра
2 филии стар хляб
1 връзка магданоз
сухи мащерка и розмарин
3-4 картофа
грах
зелен фасул - замразен
1 нар
мед
царевично нишесте
джинджифил
джинджифил
Агнешките котлети (овкусени предварително със сол и черен пипер) ги запечатваме на сгорещен тиган от всички страни и печем в предварително загрята на 200 градуса фурна за 8-10 мин или докато вътрешната температура на месото стигне 55 градуса . Изваждаме и оставяме да почине за 5 минути . В блендер смиламе 2 филии стар хляб с връзка магданоз , 1 с. л . мащерка и 1 ч.л. розмарин ( сухи) и 1ч.л. зехтин..Разстиламе сместа в голяма чиния и "омазваме" котлетите . Връщаме в толата печка за още 3-4мин или ди получаване на приятен загар . Оставяме да почива . Нарязваме ги преди сервирането .
Варим картофите , белим и докатос са още топли ги намачкваме с граха , маслото и прясно мляко до получаване на гладка смес .
В касерола кипваме 300 мл. пилешки бульон . В сока от 1 нар разтваряме 1 1/2 лъжица царевично нишесте и добавяме на тънка струйка към бульона . Оставяме да къкри за 7-8 минути при непрекъснато бъркане . Два жълтъка разбиваме с 2 лъжици мед и ги добавяме към сместа , като внимаваме да не се пресече . Нстъргваме джинджифил . При готвенето нарът променя цвета си , но остава приятния аромат и киселинност . Може да се замени с лимон .
В тиган стапяме 50 гр. масло и сотираме зеления фасул.
Аранжираме чинията по собствен вкус и хапваме доволно с чаша хубаво вино .
Бон апети.
Няма коментари:
Публикуване на коментар