четвъртък, 8 март 2018 г.

ПЛАТО ОТ ПАТЕШКО МАГРЕ , СУШЕНИ ПЛОДОВЕ , ПРЕСНИ ЗЕЛЕНЧУЦИ И ВИНЕНА РЕДУКЦИЯ




400 гр. патешки гърди с кожата
12 сини сливи сушени
6 кайисии сушени
1 круша
1 кралска печурка
1 малка глава лук
6-7 бейби морковчета
1 китка броколи
1/2 чаша червено вино
50 гр. масло
1 с.л мед
сол пипер на вкус

В студен сух тефлонов тиган слагаме патешкото магре с кожата надолу ( предварително нарязана на ромбчета ) . Запържваме до образуване на хрупкава коричка . (7 мин). Обръщаме филето и добавяме нарязания на полумесеци лук , сини сливи  и кайисии . Пържим още 4 мин и слагаме тигана в предварително загрята на 220 фурна за 8-10 мин . Изваждаме и оставяме месото да почине поне 10 мин . В тиган сипваме от патешката мазнина и сотираме крушите . броколито , гъбата и морковите . В касерола кипваме виното с меда и добавяме маслото . Оставяме да ври на тих огън 5 мин . Аранжираме чинията и заливаме с винената редукция .

БОН АПЕТИ


Няма коментари:

Публикуване на коментар