четвъртък, 5 юли 2018 г.

Пълнен заек с камембер и круши





1 заек
3 глави лук
3 големи моркова
100 гр. камембер
2 големи круши
150 гр. бекон
500 гр спанак
100 мл. вино
50 гр. топено сирене

Заекът се осолява и се подправя с черен пипер на вкус. Пълни се с нарязаните на кубчета камембер, круши и бекон . Може в сместа да се добави и малко масло. Зашива се и се поставя в тавичка с предварително нарязани на шайби моркови и лук . Залива се с виното . Печ се на 180 градуса за 1.30 часа . Отделили от се сос се сгъстява с настърганото пушено сирене и се полива заешкото . За гарнитура спанакът се Сотира в 25 гр. масло и се подправя с пипер и сол на вкус .

Няма коментари:

Публикуване на коментар