четвъртък, 2 август 2018 г.

Лепкави пилешки бутчета с ориз,круши,моркови и шакшука с падпадъчи яйца





1 кг. пилешки бутчета се сваряват и се намазват с предварително разбъркан сос ( 10 с.л. соев сос , 4 с.л. мед , 1 с.л. горчица и 2 с.л доматена паста) . Запичат се до готовност . Ориза се накисва предварително за 20 мин и се вари с част от пилешкия бульон до готовност . Морковите се пекат 20 мин в предварително загрятата фурна , като се обръщат на 10тата минута . Овкусени са предварително със сол и зехтин . В тиган поставяме настъргания домат с нарязан пресен лук и чесън и редуцираме на половина . В кладенче в доматите чукваме яйцето и досготвяме до готовност . Аранжираме си чинията и се наслаждаваме . Бон апети.

Няма коментари:

Публикуване на коментар